Rohkeasti Kansallispuvussa- kalenteri tulee toistamiseen

Availemme aivojemme nyörejä sen verran, että kerrotaan nyt alkajaisiksi miksi ja mitä.

Kalenterin taiteellisen sisällön tuottaja Johannan a.k.a. ”Jorman” aloitus:
Rohkeasti Kansallispuvussa- kalenteri on tehty kerran aiemmin Mari Varosen ja Kansallispuvussa Roadshow tiimin toimesta. Kalenterin kuvat ja kansallispuvun käyttötapa saivat kovaa ihmetystä sekä ihastelua aikaan. Kansallispuku ja sen käytön ”säännöt” saivat minut kiinnostumaan aiheesta lisää ja erityisesti rohkeuden määritelmästä. Olen ollut myös aina kiinnostunut aiheista jotka koskettavat tapojen uusimista ja positiivista rikkomista. Ensikosketukseni kansallispukuun tapahtui kirpputorilla vuosia sitten, kun pysähdyin tätä ihastelemaan enkä uskaltanut edes koskea kun seuraavat ajatukset tunkivat mieleen: ”Enhän minä tätä saisi ostaa kun en tiedä minkä kunnan puku tässä on” ”Eikö tästä saisi ostaa vain yhtä osaa tai käyttää”.

Luultavasti tässä on jo peruskysymykset ilmoilla joita moni miettii.

Mari Varosen ja Raita ry:n toiminta on luonut positiivista ja innostavaa kuvaa pukuihin, jonka myötä itsekin uskaltauduin malliksi viime kalenteriin

Kalenterin myötä pyrimme tuomaan pukuja päivänvaloon päivitettynä meidän aikaamme, ilolla ja hyväksynnällä.

Se mitä rohkeus tarkoittaa, on ollut jokaisen mallimme mietinnässä. Kuinka he ovat rohkeita omassa elämässään, ei vain kansallispuvun osalta vaan suuremmassa mittakaavassa.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *